Geslaagde kindervakantie Kaag 2021

Onze visie “Ieder kind verdient het kind te mogen zijn”, ieder kind hoort erbij, wordt gezien en gehoord. Onze doelstelling is aandacht geven, dat zorgt voor
groei. Groei zorgt voor die mooie glimlach, daar doen wij het voor. Wij nodigen de kinderen persoonlijk uit.

Stichting Make a Child Happy biedt 40 kinderen uit Haarlemmermeer een fijne, zorgeloze, ontspannen vakantie vol plezier, spel, sport en waterpret aan!

Een geweldige en uitdagende klus om 40 kwetsbare kinderen een geweldige vakantie aan te bieden. Visie en doelstelling voor ogen houden, met in het kielzog de privacyregels die niet overschreden mochten worden. Het organiseren van zo’n project kun je niet alleen. We werken nauw samen met Peter Schrauwen, stichting Maatvast en Sjors van de Vlugt, stichting Het Cultuurgebouw. Met elkaar zorgen we voor een stevig fundament.

De ervaren kindercoach en tevens projectleider Manon Peperkoorn, heeft samen met 16 enthousiaste vrijwilligers een fantastisch programma in elkaar gezet. Het kind staat centraal en kan even alle narigheid en de zware last vergeten. Ontspannen, genieten, spelen en kind zijn.

Wij kregen een fantastisch aanbod van Kees van Lent en de Stalbeheerders Adriaan en Bob om gebruik te maken van de Stal op de Kaag. Een perfecte locatie om ons doel te verwezenlijken. Laat de kinderen maar komen!

Eindelijk was het dan zover. Zaterdag 17 juli klonk het startschot van de KinderVakantie 2021 van Make a Child Happy. 40 kinderen kunnen gaan genieten van een heerlijke vakantie op de Kaag. Drie teams van ervaren vrijwilligers, verdeeld over drie groepen kinderen die elk vijf dagen mochten komen genieten. We hebben tijdens deze vakantie te maken met diverse culturen, religies, kinderen met hun eigen problematiek. De eerste dag was voor alle teams en kinderen even wennen. Het programma van rots en water hielp hierbij. De Kunstenaar van Pier K kwam met ze schilderen. Kees van Lent had een mooi timmerproject in petto. Zo werd het een hechte groep. Er werden wonderen verricht in de vijf dagen. De laatste dag stond er “Complimenten geven” op het programma. Wat geweldig om te zien wat gerichte aandacht kan doen. “Eigenlijk zou zo’n programma er ook moeten zijn voor grote mensen”, zei een kind.

Met alle verse boodschappen van Jack Hofman van Jumbo Hoofddorp, kon chef Gerda van Loon koken en verzorgde zij heerlijke maaltijden voor de kinderen. Ze hebben gesmuld.
De kinderen waren heel blij. Diverse adressen werden uitgewisseld. Zij die schoorvoetend binnen kwamen gaven bij afscheid de leiding een welgemeende
knuffel en kregen een brede glimlach. Hartverwarmend en emotioneel. Dat loonde het harde werk van de vrijwilligers.

“ik heb nog nooit in mijn hele leven zo’n mooie vakantie gehad.”

Namens alle kinderen “Dank u wel” voor deze bijzondere mooie vakantie.
Wij hebben de weken afgesloten met een gesponsorde Barbecue om alle vrijwilligers, Manon de projectleidster en alle mensen van De Stal in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet, liefde en tijd. Jullie maken het verschil!

Volgend jaar willen we graag een nieuwe groep kinderen verwelkomen. Maar daar moeten we eerst voor ‘sparen’. Wij vragen donoren, sponsoren
en vrienden met ons mee te sparen voor de kindervakantie 2022. Blijf ons volgen op de website en LinkedIn.
Er komen mooie avonden en leuke projecten aan!
De glimlach van een kind is een cadeautje, daar doen we het voor! Doet u mee?

Dank Robert Joore, voor het vastleggen van dit prachtige project op de Kaag.

Je kunt hieronder de foto’s bekijken: