Kindervakantie Kaag 2022 meer dan geslaagd!

Onze visie “Ieder kind verdient het kind te mogen zijn”, ieder kind hoort erbij, wordt gezien en gehoord. Onze doelstelling is aandacht geven, dat zorgt voor
groei. Groei zorgt voor die mooie glimlach, daar doen wij het voor. Wij nodigen de kinderen persoonlijk uit.

Stichting Make a Child Happy biedt 45 kinderen uit Haarlemmermeer een zorgeloze, ontspannen vakantie vol plezier, spel, sport, muziek en waterpret aan!

Een geweldige en uitdagende klus om 45 kwetsbare kinderen een geweldige vakantie aan te bieden. Het organiseren van zo’n project kun je niet alleen. We werken nauw samen met stichting Maatvast, Sjors van de Vlugt, stichting Het Cultuurgebouw en Pier-K, de Meerkerk en stichting Leergeld. Met elkaar zorgen we voor een stevig fundament.

Een ervaren kindercoach & projectleider, samen met een topteam enthousiaste en professionele vrijwilligers hebben een fantastisch programma in elkaar gezet. Het kind staat centraal en kan even alle narigheid en de zware last vergeten. Ontspannen, genieten, spelen en kind zijn.

Wederom mochten wij weer gebruik maken van het fantastisch aanbod van Kees van Lent en de Stalbeheerders Adriaan en Bob om gebruik te maken van de Stal op de Kaag. Een perfecte locatie om ons doel te verwezenlijken.

Er waren weer veel blije kinderen tijdens onze vakantieweek 2022. Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar (drie groepen) konden vijf dagen genieten van een fijne, zorgeloze vakantie vol plezier, spel, knutselen, sport, muziek  en waterpret! Zij hebben enorm genoten van de fantastische locatie, het heerlijke eten van kok Gerda en de prachtige natuurlijke omgeving waar zij helemaal tot rust konden komen, zonder internet of mobiele telefoon. Door alle aangeboden activiteiten hebben zij dit niet gemist. Zij hebben vriendschappen gesloten en als er een onenigheid was, hebben ze dat samen uitgepraat en opgelost.

De kinderen komen allemaal uit een kwetsbare situatie.
Ze hebben het vaak moeilijk binnen het gezin. Het gaat om kinderen die met het gezin gevlucht zijn en net in Nederland wonen, kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn en veel kinderen die leven in achterstand. Het merendeel van de kinderen heeft een behoorlijke rugzak. Een derde van het totaal aantal kinderen heeft te maken met gedragsproblematiek, ADHD – ADD of een stoornis uit het autistische spectrum. Deze groep kinderen vindt het moeilijk zich in de gevoelswereld van anderen te kunnen verplaatsen, begrijpen lichaamstaal minder goed en hebben moeite met veranderingen.

Doelstelling is aandacht
We starten met de training “Rots en water” met als doel het bevorderen van het positieve om je heen. Het sociale en emotionele aspect krijgt aandacht om zo problemen te voorkomen en/of op te lossen. We reiken een handvat aan, wees lief voor jezelf en de ander. Dat is voor deze groep kinderen heel belangrijk. Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan. Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen zoeken en de grenzen van anderen te respecteren.

Middels het spel “Wie ben jij” leren kinderen elkaar kennen, zodat er een veilige sfeer ontstaat. Zo voelt het kind zich ‘thuis’ en kan het meer genieten van alles om zich heen. Door gericht aandacht te geven, voorkomen (verminderen) we agressie, grensoverschrijdend gedrag en pesten. Door de betrokkenheid naar de kinderen, voelen zij zich veilig.

team vrijwilligersOnder leiding van een professioneel team
Voor het team vrijwilligers is het een uitdagende opdracht. Heel leuk en soms ook heel moeilijk om al deze verschillende kinderen te sturen, zichzelf te kunnen laten zijn en ze te laten genieten binnen de groep. Elk kind is anders en uniek, dat vraagt de benadering en omgang dus ook. Ons team krijgt gerichte scholing hoe hier mee om te gaan. Elk kind heeft 200% genoten en is met een grote glimlach naar huis gegaan. Zij die wat schuw binnen kwamen gaven bij afscheid de leiding een welgemeende knuffel en kregen een brede glimlach. Hartverwarmend en emotioneel. Dat loonde het harde werk van de vrijwilligers. Enorm veel dank aan ons topteam vrijwilligers, zonder hun is er geen vakantieweek mogelijk!

Namens alle kinderen “Dank u wel” voor deze bijzondere mooie vakantie.
Wij hebben de weken afgesloten met een gesponsorde Barbecue om alle vrijwilligers, de projectleidster en alle mensen van De Stal in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun tomeloze inzet, liefde en tijd. Jullie maken het verschil!

Kindervakantie 2022

Volgend jaar willen we graag een nieuwe groep kinderen verwelkomen. Maar daar moeten we eerst voor ‘sparen’. Wij vragen donoren, sponsoren en vrienden met ons mee te sparen voor de kindervakantie 2023. Blijf ons volgen op de website en LinkedIn.
Er komen mooie avonden en leuke projecten aan!
De glimlach van een kind is een cadeautje, daar doen we het voor! Doet u mee?

Dank Robert Joore, voor het vastleggen van dit prachtige project op de Kaag.

Je kunt hieronder de foto’s bekijken: