FAQ items aan het laden...

HOE HET BEGON….

Koken voor twee goede doelen in een bijzondere ambiance, het Fundament onder de RK Kerk aan de Kruisweg in Hoofddorp.

HAARLEMMERMEER – Rotary Haarlemmermeer vierde afgelopen 4 november het eerste lustrum van het Grand Diner; een zeer exclusief en culinair event waarbij fundraising voor goede doelen centraal stond. Een en ander vond plaats in een bijzondere ambiance: het Fundament onder de RK Kerk aan de Kruisweg in Hoofddorp. 

Een mijlpaal werd bereikt: vijf jaar koken met de topkoks uit Haarlemmermeer John de Jong en Alfred van Dijk en tal van hulpkoks die allen even enthousiast zijn als voornoemd duo. “Koken is vakmanschap, met veel passie, liefde en plezier, elke dag vernieuwen, verbeteren. Dat is wat de gasten hebben geproefd, kwaliteit en passie”, klinkt het eensgezind.
Vooral passie is een verbinding met de Rotary Haarlemmermeer, in het bijzonder ván en vóór twee leden die deze verbinding zijn aangegaan: Ad Hoefkens en Toos van der Kamp-Verheugd. Zij organiseerden eerder de fundraise avonden Exclusief Koken en Rotary is Goede Doelen. Uit deze bijzondere avonden is het idee ontstaan om het goede doel ‘Make a Child Happy Haarlemmermeer’ in het leven te roepen.

Armoedegrens
In Haarlemmermeer leven 3400 kinderen onder de armoedegrens. Nu wordt er echt gezorgd voor deze kinderen. De gemeente zet zich in, de Voedselbank is actief en Stichting Leergeld verzorgt het culturele, educatieve en het sportieve element. Een woordvoerster van de organisatie: “Een kind mag kind zijn. Even alle zorgen en zware lasten vergeten, even iets doen wat ze echt leuk vinden. Wat is hun droom? Waar worden kinderen gelukkig van? Een dagje dierentuin, dagje Efteling of een weekje naar een vakantiepark, even helemaal bijkomen. Dat vindt het Grand Diner team belangrijk om zich voor in te zetten.”

Omarmd
Het Grand Diner team wordt omarmd door Rotary Haarlemmermeer en 4 november heeft het team na afloop van de veiling twee cheques mogen ontvangen van € 7.500,-, een prachtig startkapitaal om kinderen blij te maken. Het Grand Diner en de veiling was voor twee goede doelen: kinderen in Cebu op de Filippijnen en kinderen uit Haarlemmermeer. Twaalf prachtige items waren ingebracht, waaronder het olifantsgrasbankje beschilderd door de bekende popart kunstenaar Franz Bodner. Veilingmeester Dirk Molenaar kon het unieke exemplaar afhameren op maar liefst € 4.100,-. De veiling bracht in totaal € 15.000,- op, voor elk doel € 7.500,-.