HC Nieuws zaterdag 4 maart 2023

Vergaande samenwerking om de glimlach van een kind

“We hebben nu verkering, in plaats van dat we aan het scharrelen zijn”, begint Toos Verheugd “Op deze manier beloven we elkaar drie jaar lang bij te staan.” Door het tekenen van een convenant dragen vier maatschappelijke organisaties hun ‘professionele’ steentje bij aan Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer.

Hierbij staat één doel centraal, kwetsbare kinderen binnen de gemeente Haarlemmermeer verdienen het om kind te zijn. “De glimlach, daar doen we het voor”, is Toos haar overtuiging, zij is samen met de voorzitter initiatiefnemer van de stichting. “Ik ben dan ook trots op het feit dat Stichting Maatvast, Stichting CPunt, De Meerkerk en Stichting Leergeld Haarlemmermeer met ons gaan samenwerken om onze doelstellingen te halen en gebruik te maken van elkaars expertise. De ondertekening van dit convenant is daarbij een mooie stap.”
Make a Child Happy zet zich met name in voor kansarme kinderen die in moeilijke omstandigheden leven, ongeacht nationaliteit, ras en levensbeschouwing. “We vinden dat kinderen het verdienen om onbezorgd kind te mogen zijn. De kinderen die wij ondersteunen leven al in onzekerheid en hebben veel problemen. Reden dat wij samenwerken met directeuren van diverse scholen, zij zijn onze blauwe ogen.”

Lees het gehele artikel online als je lid van HC Nieuws of download de PDF van het artikel.