Een zeer succesvol Sinterklaasproject 2022 in samenwerking met Stichting Maatvast.

Foto Rob Joore

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen persoonlijk op visite en brachten cadeautjes en wat lekkers mee. Groot feest aan de Hoofdweg in Hoofddorp. De kinderen zongen uit volle borst de sinterklaas liedjes mee. Als we hard zingen dan komt de Sint vast sneller.

Vanaf half november neemt de opwinding bij de meeste kinderen weer toe. Op het Sinterklaasjournaal vertelt de Goedheiligman over pakhuizen vol cadeautjes. De speelgoedgidsen vallen op de deurmat. En op school wordt aandacht besteed aan schoencadeautjes en het maken van verlanglijstjes.

In Haarlemmermeer is er het Sinterklaas Project van Stichting Make a Child Happy.

Een stichting die zich inzet voor het welzijn van het kwetsbare kind dat leeft rond de armoedegrens. Voor 1 op de 10 kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is een cadeautje op Sinterklaasavond helemaal niet vanzelfsprekend. Het is ook niet uit te leggen dat Sinterklaas hun huisje voorbij rijdt, terwijl vriendjes en klasgenootjes wél cadeautjes krijgen. De impact op de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind is dan ook groot.
Bij diverse scholen worden kinderen uitgenodigd mee te doen aan dit mooie Sinterklaas project van MaCH. Om de 255 kinderen blij te maken op 5 december zijn er heel veel cadeautjes, chocoladeletters, rollen pakpapier, vrijwilligers en donateurs nodig.

De stichting is blij met de hoeveelheid hulp en grote bijdrage van donateur, MuRata; alle personeelsleden van dit bedrijf helpen mee om al de cadeautjes in te pakken. Voor de medewerkers is het een feestje om mee te kunnen werken aan een goed doel.

Ook zijn ze erg blij met de hulp van stichting Maatvast, die ondersteuning bood bij de organisatie en hun locaties ter beschikking stelde waar de cadeautjes opgehaald konden worden. Elke beheerder had er zin in om de kinderen te hartelijk verwelkomen, de deuren stonden open voor ieder kind. Op sommige locaties waren meer kinderen dan vorig jaar. Bij de Reede kwamen  32 kinderen, bij de Boskern kwamen 22 kinderen en bij Jongerencentrum de Basis kwamen 37 kinderen. Bij de andere locatie kwamen wat minder kinderen hopen dat er volgend jaar ook zoveel kinderen komen.

Na afloop kwamen er emotionele reacties binnen van ouders naar aanleiding van deze Sinterklaasactie. Huilend vertelden ouders dat zij zo blij waren met dit gebaar. Zulke dagen zijn erg moeilijk voor ouders die geen geld hebben en een hun kind verdrietig zien. Het is niet uit te leggen. Dankbaar dat er wel Sinterklaasfeest gevierd kon worden omdat er aan hen gedacht werd. Een cadeautje en een chocoladeletter, het is een klein gebaar en geeft zoveel vreugde. Die glimlach te toveren op het gezicht van deze kinderen, is goud waard.  Want ieder kind verdient het om gezien te worden op 5 december.

Sinterklaas 2021 met de kinderburgemeester