Prachtig weer, het zonnetje schijnt en een fris windje. Het hoort bij het boerenland, één met de natuur, alleen dat geeft al een goed gevoel. Samen lekker actief bezig zijn en elkaar leren kennen op de  gezellige “Ik ontmoet je dag”. De kinderen die deelnemen aan de KinderVakantie van Make a Child Happy Haarlemmermeer zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd en worden hartelijk welkom geheten door de gastheren Dirk en Bas van PalenPa op het Landgoed van Klein Vennep.

Het is vandaag een spannende dag voor de kinderen, ze gaan hutten bouwen een feest en de ideale voorpret voor de KinderVakantie.

De tijd vliegt wat hebben de kinderen en alle begeleiders genoten van deze dag. Er zijn prachtige bouwwerken gemaakt, in goede onderlinge samenwerking, serieus werk maar ook veel lol. Na hard werken heb je honger. De kinderen kregen lekker vers gebakken frietjes en als toetje een stukje fruit toe.

De kinderen hebben nu al zin in de beloofde vijfdaagse KinderVakantie tijdens de grote vakantie. Vriendjes maken, “we blijven vrienden voor het leven” werd  tegen elkaar gezegd deze dag. Elkaar vast ontmoeten neemt angst en onzekerheid enigszins weg. Zeker als je voor de eerste keer in je leven alleen vijf dagen van huis gaat, zonder papa of mama. Echt heel stoer! Daar is deze ontmoetingsdag ook voor georganiseerd, zodat de kinderen straks met een echt vakantiegevoel volop kunnen genieten, deze vakantie later kunnen herinneren als een lichtpuntje.

Kinderen in armoede voelen zich vaak achtergesteld en minder waard. Zij hebben vaak niet de kans iets nieuws aan vrienden laten zien, of meepraten over een dagje uit, laat staan op vakantie gaan. Dit zorgt voor gevoelens van angst en eenzaamheid. Daarbij voelen de kinderen de stress van hun ouders vaak haarfijn aan. Dit kan hen verdrietig of bezorgd maken. Of ze cijferen zichzelf weg om hun ouders niet tot last te zijn.

Daarom is het bestaan van Make a Child Happy Haarlemmermeer zo belangrijk. Wij zijn er voor het welzijn van het kind en geven graag een steuntje in de rug.