Terugkijken op een mooi en zeer geslaagd Sinterklaasproject 2020

Sint hoefde niet lang te denken,
om de kinderen die hier wonen iets te willen schenken.

We gaan dit jaar niet zomaar je deurtje voorbij,
want Sint ziet kinderen graag een heel erg blij.

De slogan van de uitnodigingskaart voor het Sinterklaas Project 2020.

November 2020 werden wij blij verrast toen wij benaderd werden door Joost Weijers, HR Officer van het bedrijf MuRata Electronics Europe Hoofddorp. Hij vroeg ons sinterklaascadeaus te regelen voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Het bedrijf Murata bestaat 75 jaar en dat vraagt om een traktatie. Hun wens was om 75 kinderen, uit onze doelgroep, blij te maken. MuRata wil graag een maatschappelijk steentje bijdragen en op deze manier meer sociaal verbonden zijn met de Gemeente Haarlemmermeer.

Het lokale bedrijf Millenaar & van Schaik deed ook een mooie aanvullende donatie, om nog meer kinderen te kunnen verblijden. Het sinterklaasproject was ontstaan!
Door de twee donateurs hebben wij 100 kinderen blij gemaakt met een mooi sinterklaascadeau, zodat ook zij verrast konden worden. De HEMA Hoofddorp hielp nog mee met wat bijpassende lekkernijen.

Op 12 scholen in Haarlemmermeer zijn 130 uitnodigingskaarten van onze Stichting door de leerkrachten uitgedeeld.
Kinderen werden in de gelegenheid gesteld om anoniem, hun eigen cadeau online te kunnen bestellen bij www.speelgoedwinkel.nl  De online Speelgoedwinkel waar Sinterklaas het speelgoed koopt.

Donderdag 3 december, bij Dorpshuis De Reede in Rijsenhout, werden de cadeaus overhandigd.

Vanuit de scholen hebben er 40 kinderen gereageerd op de uitnodigingskaart en zich aangemeld bij Maatvast voor een cadeau.

Vrijdag 4 december mochten wij nog eens 60 cadeaus overhandigen bij het daklozen opvanghuis. Veel ontroerende en blije gezichten waren er.

Indrukwekkend was het verhaal van begeleidster Bianca. Hoe snel je je baan of bedrijf kunt verliezen en binnen 4 maanden in de daklozen opvang terecht kunt komen met je gezin en niets meer hebt. Voor velen van levensbelang dat ze terecht kunnen bij het opvanghuis. Ze worden fantastisch geholpen hun leven weer op de rit te krijgen. Passievol en met respect sprak de begeleidster over het dagelijkse werk in de opvang.

Op de vraag wat kunnen wij als stichting voor jullie betekenen, kwam er een kordaat antwoord: een keer een dagje uit voor de moeders met hun kinderen. Dagje speeltuin, pretpark of dierentuin, een dag vol ontspanning en zorgeloos plezier. Dit is nu juist de intentie van onze stichting.

Vanaf deze plek dank ik allen die zich ingezet hebben om het project te doen slagen.
Het Sinterklaas Project 2020 is een groot succes, mede dankzij de inzet van Stichting Maatvast, onze samenwerkingspartner.

 “Niemand kan in z’n eentje succesvol zijn”.

Over onze samenwerking met Maatvast:

Toen Maatvast werd gevraagd om mee te werken aan het Sinterklaasproject van Make a Child happy, hebben we geen moment getwijfeld.
Vooral ook omdat de initiatiefneemster van de stichting, Toos van der Kamp, met het goede hart en vol passie zich inzet voor kinderen die een steuntje goed kunnen gebruiken.
Aangezien Maatvast de verbinding met jong en oud, en dus zeker ook met kinderen in een moeilijk positie, centraal heeft staan hebben we ons van harte ingezet om het project tot een succes te maken. Via vier van onze locaties wordt een flink aantal kinderen vlak voor pakjesavond blij gemaakt met een cadeau.
Uiteraard staan we ook volgend jaar klaar als Make a Child happy onze medewerking vraagt. Binnen Maatvast danken we Alicia van Dijk, stagiaire, hartelijk voor haar bijdrage.

De foto’s zijn gemaakt door persfotograaf, Rob Joore.