Feestelijke kersttraktatie bij het Opvanghuis

Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer brengt een wens in vervulling om kerstvreugde te brengen bij de kinderen in het Opvanghuis te Hoofddorp.

Donderdag 23 december, vooravond van Kerst, buiten is het koud en nat, er staat een stevige bries. Door de lockdown is er voor gekozen om buiten een maaltijd te bereiden voor kinderen die leven in armoede. Die door deze zelfde lockdown niet gezellig samen kunnen zijn, maar alleen kunnen verblijven op een piepklein appartement met zes kinderen. Wel een dak boven het hoofd en er toch iets van maken.
“Mama, mama mogen we het kerstdiner al gaan afhalen?”. De kinderen kunnen niet wachten, spannend, er staat iets leuks te gebeuren. Het is een simpel, puur en eerlijk polderdiner, bereid met verse streekproducten uit Haarlemmermeer. Vers gesneden frieten, vers gesneden kip met een krokant laagje er omheen, dan krijg je kipfingers.  “Ik heb nog nooit zo lekker gegeten, ik heb mijn vingers afgelikt”.  De kinderen kwamen terug naar de kraam om de kok en zijn helpers te bedanken. En sommige kregen nog wat extra’s. Alle kinderen kregen een tasje met een leuk aandenken van deze avond. Wat heerlijk om al die blije kindergezichtjes te zien, dat doet je beseffen dat je leeft. Wij wensen u alle goeds voor 2022!

Met dank aan Rob Joore voor het maken van de foto’s.